2010 m. vasario 10 d., trečiadienis

Pyragas su persikais ir maskarpone (pagal Plumeriją)

3 kiaušiniai
130 g cukraus
žiupsnelis druskos
250 g maskarponės
180 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
600 g persikų

Kiaušinius išplakti su 120 g cukraus ir druska. Sudėti kambario temperatūros maskarponę (kad lengviau išsimaišytų) ir gerai išplakti. Suberti persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir citrinos žievelę. Išmaišyti.

Tešlą sukrėsti į kepimo formą (aš naudojau 28 cm skersmens, tai gan plonas gavosi. Manau jei būtų 24 cm tai būtų idealu). Persikus supjaustyti riekėmis ir išdėlioti ant tešlos. Pabarstyti likusiu cukrumi.

Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 min.

Vietoje persikų galima dėti konservuotus abrikosus. Beje, vietoje maskarponės galima naudoti kreminę varškę, o vietoje persikų - kitus mėgiamus vaisius (slyvas, vyšnias ir pan.)... Skanaus!

šaltinis: Sonatinos receptai

Štrudelis su varške (pagal Braškę)

50 gr. sviesto
50 gr. cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
1/2 citrinos sultys ir tarkuota žievelė
razinų
2 kiaušiniai
250 gr. varškės
100 ml. grietinės
2-3 šaukštai miltų
sluoksniuotos mielinės tešlos (Malsenos, melyname pakelyje).

Išsukti sviestą su cukrumi, druska, citrinos sultimis ir žievele. Įdėti trynius, varškę ir grietinę. Išplakti baltymus ir sumaišyti su varškės mase, sudėti razinas. Susukti vyniotinį (nelengva, nes masė gan skysta gaunasi), kepti 180 laipsnių temp. apie 1 val.

Padažui: 1 kiaušinis,
100 ml. pieno,
100 ml. grietinėlės,
1 šaukštelis krakmolo,
2 šaukšteliai cukraus,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos.

Viską sumaišyti ir NUOLAT maišant kaitinti, kol sutirštės iki reikiamos konsistencijos.