2010 m. gegužės 25 d., antradienis

Morkų pyragas (Akytės)

Reikės:

3-4 dideliu morku (mažų daugiau)
3-4 kiaušinių
1st.cukraus
1-1.5st.miltu
1 šaukštelį kepimo miltelių
1
šaukštelį vanilinio cukraus
175g. sviesto

Morkas sutarkuokite smulkia trintuve.Sviesta ištirpinkite.Gerai sumaišykite visus produktus ir sudekite į kepimo inda, jei morkų tarkius dėsite su sunka,pyragas išeis šlapesnis. Kepkite apie 40min.iki 200laipsniu įkaitintoje orkaiteje.

2010 m. gegužės 19 d., trečiadienis

Melyniu pyragas su varske pagal Kupeta (saltinis Sonatinos receptai)

Tešlai
1,5 puodelio (210 g) miltų
¼ a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. sodos
¼ a. š. druskos
2 v. š. sviesto ar margarino
2 v. š. aliejaus
½ puodelio (100 g) cukraus
1 kiaušinis
1 a. š. vanilės

Įdarui
370 g kreminės varškės
½ puodelio (100 g) cukraus
1 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
4 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
1,5 a. š. vanilės
3 puodeliai šviežių (ar šaldytų ir iš dalies atšildytų) mėlynių

Tešlai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Mikseriu išplakti sviestą, aliejų ir cukrų iki vientisos masės. Dėti kiaušinį, vanilę ir gerai išplakti. Suberti miltų mišinį ir maišyti, kol nebesimatys sausų miltų. Tešlą sudėti į riebalais pateptą kepimo skardą ir paskleisti lygiu sluoksniu. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 10 – 20 minučių, kol kraštai ims rusti.

Tuo metu paruošti įdarą: mikseriu maišyti varškę, cukrų ir krakmolą, kol cukrus visiškai ištirps. Sudėti kiaušinius, citrinos žievelę ir vanilę ir gerai išmaišyti.

Mėlynes suberti lygiu sluoksniu ant apkepto pagrindo. Ant viršaus sukrėsti varškės masę ir išlyginti.

Kepti 35 – 40 minutes, kol įdaras sustandės. Prieš patiekiant būtina visiškai ataušinti. Skanaus!