2011 m. rugpjūčio 26 d., penktadienis

Lašiša pagal Kistelą

Lašišą apibarstyti druska, pipirais, truputį apkepinti keptuvėje ir įpilti sauso balto vyno apie 150-200 ml ir patroškinti. Atskirai tinka padažas iš kepto svogūno, morkos ir patroškintų grietinėlėje.

Skanaus :)

2011 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Sumuštinukai su avokadų kremu ir lašiša

Reikės:

  • prancūziško batono;
  • avokado;
  • kelių česnako skiltelių;
  • druskos;
  • pipiriukų;
  • šaukšto majonezo;
  • rūkytos lašišos
Avokadą, česnaką, druską, pipirus ir majonezą sublenderiuojam iki vientisos masės. Gautą masę tepam ant batono riekelių, uždedam lašišos gabalėlį. Skanaus!

Voveraičių sriuba

Reikės:

  • bryzelio šoninės;
  • 3-4 bulvės;
  • morka;
  • svogūnas;
  • šaukštas sviesto;
  • voveraičių;
  • prieskonių.
Voveraites nuplaunam (jei bus valgančių mažų burnyčių geriau prieš tai apvirkit), keptuvėje ištirpinkit sviestą, apkepinkit smulkiai pjaustytą svogūną, tada sudėkit voveraites. Didesnes pasmulkinkit. Šoninę supjaustom kubeliais sudedam į keptuvę, šiek tiek pakepinam viską. Užkaičiam puodą su vandeniu, sudedam kubeliais pjaustytas bulves, morkas paverdam apie 5min, tada sudedam keptuvės turinį ir verdam apie 20min. Pridedam druskos, pipirų žirneliais, lauro lapą. Krapus susmulkinam ir suberiam į puodą prieš pat virimo pabaigą. Gardinam grietine. Skanaus!

Moliūgo, pupelių ir dešrelių troškinys

Reikės:
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 4 itališkų dešrelių (naudojau medžiotojų ir daugiau );
  • 2 morkos;
  • 3-4 nedidelės bulvės;
  • 1 nedidelis moliūgas (dėjau gerą gabalą, nes turėjau didelį );
  • 1.a.š malto kumino ;
  • skardinė baltų konservuotų, nusausintų pupelių;
  • 2 v.š. petražolių;
  • 4 puodeliai vištienos sultinio;
  • lauro lapas.
 Imam puodą storu dugnu, pilam aliejaus, jame pakepinam supjaustytas dešreles iš vienos pusės apie 10 min. Išimam  dešreles ir dedam į lėkštę. Į puodą dedam smulkiai pjaustytą svogūną, apkepinam kol svogūnai pasidaro permatomi, sudedam likusius produktus: bulves, morkas, moliūgą pjaustytus kubeliais. Sudedam dešreles, užpilam sultiniu, sudedam prieskonius, petražoles ir troškinam apie 30min ant mažos ugnies. Skanaus!


receptas iš: http://www.ivillage.com/pumpkin-white-bean-and-sausage-stew-0/3-r-60823