2011 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Voveraičių sriuba

Reikės:

  • bryzelio šoninės;
  • 3-4 bulvės;
  • morka;
  • svogūnas;
  • šaukštas sviesto;
  • voveraičių;
  • prieskonių.
Voveraites nuplaunam (jei bus valgančių mažų burnyčių geriau prieš tai apvirkit), keptuvėje ištirpinkit sviestą, apkepinkit smulkiai pjaustytą svogūną, tada sudėkit voveraites. Didesnes pasmulkinkit. Šoninę supjaustom kubeliais sudedam į keptuvę, šiek tiek pakepinam viską. Užkaičiam puodą su vandeniu, sudedam kubeliais pjaustytas bulves, morkas paverdam apie 5min, tada sudedam keptuvės turinį ir verdam apie 20min. Pridedam druskos, pipirų žirneliais, lauro lapą. Krapus susmulkinam ir suberiam į puodą prieš pat virimo pabaigą. Gardinam grietine. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą