2010 m. vasario 10 d., trečiadienis

Štrudelis su varške (pagal Braškę)

50 gr. sviesto
50 gr. cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
1/2 citrinos sultys ir tarkuota žievelė
razinų
2 kiaušiniai
250 gr. varškės
100 ml. grietinės
2-3 šaukštai miltų
sluoksniuotos mielinės tešlos (Malsenos, melyname pakelyje).

Išsukti sviestą su cukrumi, druska, citrinos sultimis ir žievele. Įdėti trynius, varškę ir grietinę. Išplakti baltymus ir sumaišyti su varškės mase, sudėti razinas. Susukti vyniotinį (nelengva, nes masė gan skysta gaunasi), kepti 180 laipsnių temp. apie 1 val.

Padažui: 1 kiaušinis,
100 ml. pieno,
100 ml. grietinėlės,
1 šaukštelis krakmolo,
2 šaukšteliai cukraus,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos.

Viską sumaišyti ir NUOLAT maišant kaitinti, kol sutirštės iki reikiamos konsistencijos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą