2010 m. sausio 17 d., sekmadienis

Jautienos troskinys pagal Tranquillity

Reikes:
0.5 kg jautienos;
1-2 morkos;
1 svogunas;
1 maiselis saldytu sparaginiu pupeliu (sezono metu skaniau naudoti sviezias);
1 didele (arba 2 mazos) skardines pomidoru savo sultyse;
Druskos;
Pipiru;
Baziliku;
Megstamu prieskoniu;
Alyvuogiu aliejaus.

Kaip gaminti:
1. Supjaustom jautiena mazais gabaliukais. Pabarstom pipirais ir druska. Uzpilam alyvuogiu aliejumi ir paliekame marinuotis. Kuo ilgiau marinuojam, tuo skaniau :)

2. Supjaustom svoguna ir morkas. I gilu puoda ipilam aliejaus ir pakepinam morkas ir svoguna. Sudedam pamarinuota jautiena. Kai viskas siek tiek apkepa, uzpilame verdanciu vandeniu (kad viska apsemtu), idedame megstamu prieskoniu ir paliekame troskintis kokiai valandai.

3. Troskiname tol kol jautiena pasidaro minksta. Tada sudedame pupeles, susmulkintus pomidorus su skysciu, nepagailime prieskoniu (as dedu 2 kubelius sultinio, cili pipiriuka, baziliko) ir dar patroskiname kokia 15-20 min. Jei idesit per mazai prieskoniu, troskinys gausis preskas.

Skanu su ryziais :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą