2010 m. sausio 7 d., ketvirtadienis

Lazanija (pagal Gerdą greitai ir paprastai)

Ingridientai:

0,5 poko lakštų,
1 L skardinės konservuotų netrintų pomidorų,
kelių šaukštų grietinės,
prieskonių,
apie 600 g.geriausia veršienos faršo,
1 svogūno galvos,
2-3 paprasti pomidorai,
apie 300 g sūrio.

Padažas:
Supili konservuotus pomidorus į indą, sutraiškai, dedi kelis valg. šaukštus grietinės pagal skonį, prieskonių ir gerai išmaišai.

Faršą apkepini keptuvėje su svogūnais.
Tuomet į skardą supili padažą, na kad būtų koks 1 cm storio sluoksnis, tada dedi lakštus, man gaunasi 4 pilni lakštai ir viršuje palaužau dar, nes trūksta. Tada sluoksnis pakepinto faršo su prieskoniais, sluoksnis tarkuoto sūrio, vėl sluoksnis lakštų, sluoksnis faršo ir sluoksnis sūrio (Viso trys sluoksniai lakštų, paskutinysis lakštų). Tada paskutinis (trečias) sluoksnis lakštų, ant viršaus griežinėliais švieži pomidorai ir supilu visą padažą, kad apsemtų lazaniją pilnai (jei bus plyšių tose vietose bus sausa), ant viršaus užbarstau tarkuoto sūrio ir į orkaitę. Po apie 45 min 190-200 laipsnių temp. kepimo patiekalas paruoštas - skanaus.

Kadangi šio paruošto padažo neliks, jis visas susigers į lazaniją -

darau padažą prie lazanijos: sumaišau grietinę ir Heinz kečupą ir paprastą pomidorų padažą (Heinz mažesnė dalis, nes stiprus ir aštrus) ir prieskonius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą