2010 m. sausio 6 d., trečiadienis

Vištiena meksikietiškai (Arfėja)

Ingredientai:
(1 porcijai)

1 viščiukas,(aš dariau iš blauzdelių)
5 pomidorai,
3 svogūnai,
1 stiklinė vištienos sultinio,
4 šaukštai sviesto,
4 šaukštai aliejaus,
4 šaukštai pomidorų padažo,
1 aštriojo raudonojo pipiro ankštis,
2 skiltelės česnako,
1 lazdelė arba 2 šaukšteliai smulkinto cinamono,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Kaip gaminti?

Paruoštą viščiuką įtrinti pipirais, druska ir apkepti aliejaus ir sviesto mišinyje, kol gražiai apskrus, tada išimti. Tuose pačiuose riebaluose apkepti svogūnus ir česnakus, supjaustytus pomidorus, pomidorų padažą, cinamoną, aštrųjį pipirą, įdėti viščiuką, supilti sultinį ir troškinti uždengus dangtį, kol visiškai išsitroškins. Paruoštą viščiuką išimti, padažą nukošti, o daržoves pertrinti per sietą ir sumaišyti su padažu. Viščiuką patiekti su padažu, garnyrui tinka keptos bulvės ar virti ryžiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą