2010 m. sausio 12 d., antradienis

Obuolių ir kriaušių pyragas (pagal Gerdą)

Produktai:

2-3 obuoliai (saldūs)
2 kriaušės (saldžios),
7 kiaušiniai,
6 valg. šaukštai miltų,
6 valg. šaukštai cukraus,
2 arbat. šaukšteliai kepimo miltelių,
vanilinio cukraus,
cinamono,
sviestas.

Obuolius ir kriaušes smulkiai supjaustome ir apvoliojame cinamone ir vaniliniame cukruje. Skardą gausiai ištepame sviestu ir sudedame į viduriuką obuolius ir kriaušes, kraštus paliekame tuščius. Suplakame kiaušinius, juos supilame į indą su miltais, cukrumi ir kepimo milteliais, masę išplakame ir supilame į skardą ant vaisių. Skardą šauname į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 min, iš pradžių 215 laipsnių temp., vėliau sumažiname iki 200. Ištraukus galima apibarstyti maltu vaniliniu arba paprastu cukrumi. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą