2011 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Švilpikai pagal Plumeriją

reikia virtų bulvių (aš turėjau likusių nuo vakarykščio baliaus)
poros kiaušinių
poros šaukštų krakmolo
miltų

bulves sumalti mėsmale arba kaip aš suvariau su kombainu, įmušti kiaušinius, įdėti krakmolo, miltų ir užmaišyti tešlą. Miltų ne kažin kiek reikia, bet nelabai daug. tešla gaunasi lipni gerokai. ir kuo daugiau minkai tą tešlą, tuo daugiau limpa smile.gif Kai jau tešla gatava, reikia ant lentelės pabarstyti gausiai miltais ir iš tešlos suformuoti alia dešrą ir tą dešrą supjaustyti gabaliukais. viską sudėti į aliejum pateptą blėkutę ir kepti 220 laipsnių orkaitėj, programoj su ventiliatorium kol gražiai parus (10-15 min.). Kai iškepė aš dar visus tuo švilpikus sudėjau į stiklinį indą, įdėjau sviesto, grietinės ir trumpam įkišau į karštą orkaitę, paskui pamaišiau ir vėl įdėjau į orkaitę minutei. Viskas, galima valgyti. Labai skanu man buvo smile.gif

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą