2011 m. gegužės 27 d., penktadienis

Optimistės daržovių pyragas

Tešlai reikės:

miltų

sviesto (bet tokio geresnio)

grietinės

kaiušino( galima det galima ne)

tešla turi buti tokios konsistencijos kad kočiotųsi. Ją padėkite bent pusvalandžiui į šaldytuva. Tada ją iškočiokite, bet nelabai plonai ir įklokite į kepimo formą (padarykite bortelius) ir dėkite į orkaitę maždaug 10 minučių.

Įdarui Nr. 1 reikės:

Baklažano

Svogūnų

Pomidorų

Feta sūrio

Įdarui Nr. 2 reikės:

Cukinijos

Svogūnų

tuno konservų

Padažui reikės:

Grietinėlės

Svogūno

česnako

Viską susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje, fetą sudėkite pabaigoje. Tada tą apkepėlę supilkite ant keptos tešlos. Ant viršaus supilkite padažą ir vėl dėkite į orkaię.

Braškės karšti sumuštinukai

Reikės:

kumpio

pievagrybių

svogūno

majonezo

fermentinio sūrio

batono


Kumpį supjaustyti kubeliais, pievagrybius taip pat. Svogūną sutarkuoti burokine tarka, viską sumaišyti ir tepti ant batono. Ant viršaus dėti fermentinį sūrį sumaišytą su majonezu. Kepti kol gražiai parus.


Skanaus :)

Braškės lašiša

Lašišą pabarstyti druska, pipirais, įspausti citrinos sulčių ir kepti grietinėlėje su krapais ir svogūnų laiškais.

Varškiniai blyneliai

Receptas čia.

2011 m. gegužės 18 d., trečiadienis

Apkepas su sluoksniuota tešla, varške ir špinatais (Fėja)

Keptuvėj pakepinti porą susmulkintų svogūnų ir supjaustytus špinatus ( aš dėjau 100g, šiaip reiktų daugiau). Išspausti česnako, arba dėti jų miltelių.
Išplakti 3-4 kiaušinius, juos ir keptuvės turinį sumaišyti su varške (biria) 500g dėjau aš. Berti druskos, pipirų ar mėgstamų žolelių.
Didelį dubenį ar skardą iškloti sluoksniuota bemiele tešla, užlenkti kraštus. Visa turinį berti ant tešlos ir kepti kažkur 200 C ar šiek tiek didesnėje temperatūroje, kol parus kraštai ir varškė. Kažkur 40min