2011 m. spalio 12 d., trečiadienis

Makaronai su vištiena grietinėlėje pagal Mamusiką

Patiekalui reikės:
  • 500g vištienos krūtinėlės;
  • 1 mažo poro;
  • 300g pievagrybių;
  • 125ml grietinėlės 13% riebumo;
  • 1 indelis lydyto sūrelio;
  • 100g špinatų;
  • 1 a.š malto kumino;
  • 1 a.š. persilado;
  • 1 a.š. viduržemio jūros prieskonių;
  • druskoss, pipirų (pagal skonį);
  • aliejaus kepimui;
  • 300g makaronų;
  • 50g tarkuoto džiugo.
Vištieną nuplaunam ir supjaustom kubeliais.  Troškintuve įkaitinam aliejų, sudedam pjaustytą vištieną ir apkepam iš visų pusių. Sudedam griežinėliais pjaustytą porą, kai poras suminkštėja, sudedam riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Troškinam apie 15min..
Užkaičiam puodą su vandeniu ir pagal instrukciją išverdam makaronus.
Smulkiai supjaustom špinatus, sudedam į  vištieną, užpilam grietinėlę, sudedam prieskonius, pakaitinam, bet neužverdam, sudedam lydytą sūrelį ir gerai išmaišom.
Verčiam išvirtus makaronus į vištieną, gerai išmaišom ir paliekam pasitorškinti apie porą min, kad makaronai prisigertų padažo. Dedam į lėkštes, užbarstom tarkuotu džiugu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą