2011 m. spalio 12 d., trečiadienis

Trinta vištienos sriuba su moliūgų sėklomis (Mamusiko)

Reikės:

  • 2vnt vištienos ketvirčių;
  • 1vnt svogūno;
  • 3 morkos;
  • 1 mažas poras;
  • 1 stiebas saliero lapkočio;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1 vidudinis patisonas;
  • 2 a.š. kario;
  • drukos pagal skonį;
  • 3 vnt kvapnių pipirų;
  • 2 lauro lapai;
  • 20g moliūgo sėklų;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
     Vištienos ketvirčius nuplaunam, sudedam į puodą užpilam 1,5l  vandens ir verdam, užvirus nugraibom putas, tada sudedam pipirus ir lauro lapelius, sumažinam ugnį iki minimalios ir verdam apie 1 val.
     Puode su neprisvilančiu dugnu pilam alyvuogių aliejų, sudedam smulkiai pjaustytus svogūnus, kai jie tampa permatomi, išspaudžiam česnako skilteles, pakepam kelias min, sudedam porą, smulkiai pjaustytas morkas ir patroškinam apie 15min. jei reikia galima įpilt kelis šaukštus sultinio, kuriame virė višta.
    Patisoną supjaustom kubeliais, sudedam prie daržovių, užpilam likusiu sultiniu ir patroškinam kol suminkštėja patisonas ir morkos. Viską sublenderiuojam arba sutrinam bulvių trintuve. Sudedam smulkintą vištieną.
   Moliūgo sėklas pakepinam sausoje keptuvėje.
   Sriubą pilam į lėkštes ir užbarstom moliūgo sėklomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą