2011 m. spalio 16 d., sekmadienis

Akyčių bananų pyragas

4-5 bananai, sutrinti šakute
300 gr. sviesto
2 stiklinės miltų
3 kiaušiniai
1 šaukštelis sodos (užgęsintos su actu)
0,5 stiklinės cukraus

Gaminimas:
sviestą išlydai, sudedi visus produktus į vieną indą, nesvarbu, kokia tvarka, gerai išmaišai... Tada patepi formą, kurioje kepsi, aliejumi, šiek tiek įberi manų kruopų, pasijoji taip po visą formą, kad gražiai taip apliptų tom kruopom tolygiai, ir supili visą tešlą. Kepi 180°-190° orkaitėje apie 50 minučių. Aš paprastai po tiek laiko praveriu, patikrinu, jei gražiai būna apskrudę, tai jau išjungiu orkaitę ir leidžiu kiek atvėst. jei dar kiek reikia pakept, tai dar kokias 5 minutes duodu pakept, na, kol įbestas peilis švariai išsitraukia, tešla neaplipęs.

Šiaip čia morkų pyrago modifikacija bet labai vykusi

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą