2009 m. vasario 19 d., ketvirtadienis

Skandinaviški imbieriniai sausainiai Piparkakut (Plumerijos)

Tešlai:
100 ml sirupo (aš naudoju spaustų apelsinų sultis su vandeniu)
1 arbat. Šaukštelis cinamono
1 arbat. Šaukštelis smulkintų imbierų šaknies
1 arbat. Šaukštelis gvazdikėlių
2 arbat. Šaukšteliai tarkuotų apelsinų žievelių
1 arbat. Šaukštelis druskos
1 arbat. Šaukštelis pipirų
250 g sviesto
200 ml cukraus
1 kiaušinis
2 arbat. Šaukšteliai sodos gesintos
850 ml kvietinių miltų

Pirmiausia reikia pavirinti sirupą ir prieskonius, kad sirupas prisigertų malonaus kvapo. Palikti mišinį atvėsti.
Išmaišyti margariną arba sviestą su puse normos cukraus. Tada į masę supilti išplaktus kiaušinius, atvėsusį sirupo mišinį ir likusią dalį cukraus. Paskui supilti su miltais sumaišytą sodą. Viską gerai išmaišyti. (Tešla turi būti plastilino konsistencijos).
Tešlą įdėti į šaldytuvą, geriausiai visai nakčiai.
Tešlą iškočioti ir padaryti forminius sausainius. Kepti 175 laipsnių temperatūroje, kol gražiai parus. Iškepusius galima apibarstyti cukraus pudra arba cinamonu. Galima papuošti su glaistu.

Glaistui:
5.5 stiklinės cukraus pudros
4 kiaušinių baltymai
2 šaukšteliai citrinų sulčių.

Kiaušinių baltymus išplakti su mikseriu, paskui sudėti cukraus pudrą ir citrinos sultis. Dar gerai paplakti, kol sustandės.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą