2011 m. birželio 6 d., pirmadienis

Braškės Mousakás

1 kg baklažanų
160 ml alyvų aliejaus
1 didelis svogūnas (smulkiai supjaustytas)
450 gr. maltos jautienos arba avienos
1 taurė balto vyno
350 gr. šviežių pomidorų,

skardine konservuotu luptu pomidoru.
1 a.š. cinamono
druskos ir juodųjų pipirų
1 a.š. oregano
25 gr. trinto parmezano (arba kefalotiri sūrio, arba Gruyere sūrio - tai graikiški parmezano atitikmenys)-naudojau Dziuga.
petražolių

Bechamel padažui

80 gr. sviesto (aš naudojau alyvų aliejų - sveikesnis variantas )
80 gr. miltų
600 ml šilto pieno
druskos ir baltų pipirų
30 gr. vieno iš aukščiau minėtų sūrių
2 kiaušinių tryniai

"Papuošimas"
60 gr. vieno iš anksčiau minėtų sūrių
4 v.š. maltų džiūvėsių

Gamyba

Baklažanai:
nupjauti uodegėles ir viršūnėles , lupti nereikia. Supjaustyti išilgai į maždaug 7,5 cm pločio juostas, pamerkti į sūdytą vandenį 30-čiai minučių. Tada išimti, nuvarvinti, nuplauti švariu vandeniu ir vėl nuvarvinti. Leisti nuvarvėti rėtyje. Tada kepti alyvų aliejuje kol abi pusės gražiai pagels. Po to sudėti ant virtuvinių popierinių rankšluosčių ir leisti susigerti riebalams.

Mėsa:
Pakepinti supjaustytą svogūną 2-uose v.š. alyvų aliejaus, sudėti mėsą ir maišant kepinti toliau iki kol mėsa pradės keisti spalvą. Supilti vyną, sudėti pjaustytus pomidorus, prieskonius. Uždengti ir kepti 20 min, karts nuo karto pamaišant. Sudėti sūrį ir petražoles.

Pagaminti Bechamel padažą.

Tada į gilų kepimo indą sudėti sluoksniais baklažanus ir mėsą, ant viršaus bechamel

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą