2011 m. birželio 6 d., pirmadienis

Kalėdinis pyragas (kepti prieš du mėnesius)

Pastaba, komentarai ne mano :)

Kol dar ne per vėlu, skubu pasidalinti Kalėdinio vaisių pyrago receptu, kurį kepu jau trečius metus iš eilės ir kurį namiškiai tiesiog dievina! Radau jį, berods, Supermama forume. Labai atsiprašau autorės, tačiau nepamenu kieno jis. Šiemet spėjau laiku- iškepiau vakar. Ne ne- negalvokit, kad man pasimaišė nuo tos kulinarijos, tiesiog vaisinių pyragų ypatybė ta, kad stovėdami jie subręsta ir įgyja tikrąjį skonį. Šį reikia kepti kai iki Kalėdų lieka 2 mėnesiai, na, mažiausiai 2 savaitės. Iškepusį suvynioti ir saugiai padėti- kad nekiltų pagundų pradegustuoti nesulaukus švenčių… ;-)
450g sviesto,
400g rudojo cukraus,
9 kiaušiniai
1 AŠ kepimo miltelių,
1 apelsino sultys,
1 citrinos sultys ,
4 stiklinės miltų,
900g razinų,
900g džiovintų juodųjų serbentų, arba abrikosų
200g džiovintų datulių,
200g džiovintų figų,
220g migdolų,
250ml citrinų žievelių
250g cukruotų vyšnių.
galima biski cinamono ir apslaktytibrendziu raba romu iskepta, bet nebutina:)

Orkaitę įkaitinti iki 140 laipsnių. Formą ištepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi. Vis plakant po vieną sudėti kiaušinius, supilti apelsino ir citrinos sultis, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėti susmulkintus džiovintus vaisius ir kitus priedus. Tešlą sudėti į paruoštą formą ir kepti 2 valandas.
Dabar komentaras nuo savęs: aš dar niekada nedėjau visų tų vaisių, kurie yra nurodyti, vis pakeičiu tuo ką turiu arba kuo noriu- svarbu tik, kad vaisių kiekis atitiktų. Ir dar- aš visada įberiu cinamono, nuo to pyragas dieviškai kvepia Kalėdomis… Citrinos žievelės tokio baisaus kiekio irgi nededu- užtenka nuo vienos citrinos ir apelsino nutarkuotų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą