2011 m. birželio 6 d., pirmadienis

Orkaitėje troškinti kotletukai su grietinėle, morkomis ir svogūnais

Reikės:

Apie 500 g faršo (dažniausiai naudoju kalakutienos, bet ir iš kiaulieno gerai gaunasi)

Pakelis Santa Marios prieskonių kotletams

1-2 kiaušiniai

Šiek tiek džiuvėsėlių

Truputis baziliko

Morkų

Svogūnų

1 pakelis grietinėlės

Bulvių

Aliejaus

Kmynų

Faršą sumaišykite su prieskoniais ir džiuvėsėliais. Suformuokite kotletukus ir apkepkite keptuvėje kol gražiai apskrus ir išimkite. Sutarkuokite morkas, svogūnus supjaustykite grižinėliais ir apkepkite keptuvėje. Paimkite gilesnį indą, kuris tinka kepti orkaitėje. Ant dugno dėkite dalį keptų svogūnų ir morkų, ant jų dėkite kotletukus, o ant viršaus likusius svogūnus ir morkas. Viską užpilkite grietinėle, uždenkite dangčiu ir patroškinkite 30-40 min.

Bulves apvirkite, nusunkite, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite kmynais ir pašaukite į orkaitę kol gražiai parus.

Skanaus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą